GFXTablet drajver

By Karlo 16 January 2021

Програм којим свој андроид уређај претварате у графичку таблу за цртање или га једноставно користите као миша са удаљености до које досеже ваш бежични рутер, рецимо, из кревета или фотеље. То можете учинити кроз неколико једноставних корака.

1. korak


Преузмите апликацију за андроид са сајта аутора или са сајта GitHuba
Инсталирајте на вашем андроид уређају.

2. korak
Преузмите нашу апликацију - драјвер за Виндовс.
Кликом у прегледачу (браузеру) на фајл који сте преузели, отвара вам се прозор у коме се налази фајл апликације. Једноставни превлачењем на десктоп или неко друго погодно место које одаберете, апликација је спремна за стартовање. Двокликом на фајл апликације отвара вам се следећи прозор:

 

Отворите листу из падајућег менија и изаберите ИП адресу вашег рачунара. То су четири броја раздвојена тачкама.

У нашем случају то је 192.168.0.32. Када изаберете ИП адресу, опција "омогући драјвер" постаје доступна. Њеним укључењем омогућили сте драјвер у на вашем рачунару. Уколико вам је укључен фајервол, могућа је појава прозора следеће садржине:

Кликните на дугме "Allow acces", чиме омогућавате комуникацију измедју вашег андроид уређаја и рачунара.

3. korak 

Покрените апликацију GFXTablet.

Пошто је на вашем адндроид уређају отворена апликација ГФXТаблет, притисните дугме за подешавања .

На следећем екрану притисните опцију "Settings".

Отвориће вам се екран који изгледа овако:

Притисните опцију "Recipient host" у којој намештате ИП адресу вашег рачунара. То је она адреса коју сте селектовали на рачунару на коме је покренут драјвер. У нашем случају то је 192.168.0.32:

Када сте унели адресу, притисните тастер "Потврди" (или "Ок"). Вратићете се у мени за подешавања. Опција "Keep display active" може бити корисна уколико ћете дуже радити без престанка, али ако нећете боље да остане неозначена јер ће вам сачувати батерију.
Опција "Sense stylus only" мора бити искључена.
Последња опција поставља подлогу по којој се крећете прстом на црну. На белој подлози имате означену квадратну мрежу која вам може помоћи код позиционирања миша на екрану рачунара. Када завршите са подешавањима притисните "Back" дугме на вашем андроиду и спремни сте да контролишете миша на рачунару.

Ако вам ово објашњење није најјасније можете погледати видео који објашњава целокупан поступак.